# SwissPlus EM Standards Workshop



# **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

### **Tour of Swiss Light Source**

Tour of SLS by Markus Janousch.

Meet outside WBGB

Session Classification: Tour of Swiss Light Source

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Welcome

Thursday 22 February 2024 14:00 (15 minutes)

Welcome and workshop overview

Primary author: BLIVEN, Spencer Edward (PSI - Paul Scherrer Institut)

Presenter: BLIVEN, Spencer Edward (PSI - Paul Scherrer Institut)

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **Swiss OpenEM Project**

Thursday 22 February 2024 14:15 (15 minutes)

Overview of the Swiss OpenEM project

Primary author: TITTES, Yves (UNIBAS, OpenEM)

**Presenter:** TITTES, Yves (UNIBAS, OpenEM)

**Session Classification:** Workshop Day 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### **INSTRUCT Project**

Thursday 22 February 2024 14:30 (15 minutes)

Overview of INSTRUCT

Primary author: CARAZO, Jose Maria (CSIC)

**Presenter:** CARAZO, Jose Maria (CSIC)

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Summary of goals and progress

Thursday 22 February 2024 14:45 (15 minutes)

Summary of previous SwissPlus meetings and decisions

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Data models for repositories (EMDB)

Thursday 22 February 2024 15:00 (20 minutes)

**Primary author:** MORRIS, Kyle

**Presenter:** MORRIS, Kyle

**Session Classification:** Workshop Day 1

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Data models for facilities (ISPyB)

Thursday 22 February 2024 15:20 (20 minutes)

Presenters: DE MARIA, Alex (ESRF); NOVACEK, Jirka

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **Data Models for processing (Scipion)**

Thursday 22 February 2024 15:40 (20 minutes)

Presenter: SANCHEZ SORZANO, Carlos Oscar

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **Planning Discussion**

Thursday 22 February 2024 16:30 (30 minutes)

Group discussion to plan workshop

- Define scope
- Approve name
- Set workshop expectations
- Define working groups

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

## **Working Groups**

Thursday 22 February 2024 17:00 (1 hour)

Session Classification: Workshop Day 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

### Summary of working groups

Friday 23 February 2024 08:30 (45 minutes)

Summarize Day 1 discussions and plan day 2  $\,$ 

**Session Classification:** Workshop Day 2

Contribution ID: 12 Type: not specified

### **Working Groups**

Friday 23 February 2024 09:15 (1h 30m)

More working group discussion

Groups may be changed from day 1.

**Session Classification:** Workshop Day 2

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Summary of working groups

Friday 23 February 2024 11:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Workshop Day 2

Conclusion

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Conclusion

Friday 23 February 2024 11:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Workshop Day 2