PhD Seminar 2015

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Phase I Pixel Upgrade: system test at UZH

Wednesday 26 August 2015 09:00 (15 minutes)

Phase I Pixel Upgrade: system test \cdots

Presenter: NGADIUBA, Jennifer

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 1 Type: **not specified**

X-ray tests of CMS barrel pixel detector modules for Phase I upgrade

Wednesday 26 August 2015 09:15 (15 minutes)

Presenter: BERGER, Pirmin

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 2 Type: not specified

Qualification of pixel detector modules for CMS Upgrade Phase I

Wednesday 26 August 2015 09:30 (15 minutes)

Presenter: TAVOLARO, Vittorio Raoul

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Radiation tolerance of the readout chip for the Phase I upgrade of the CMS pixel detector

Wednesday 26 August 2015 09:45 (15 minutes)

Presenter: HOSS, Jan

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Characterisation of prototype silicon sensors for the LHCb upgrade

Wednesday 26 August 2015 10:00 (15 minutes)

Presenter: LIONETTO, Federica

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

qt-subtraction for heavy-quark pair production at hadron colliders

Wednesday 26 August 2015 11:00 (15 minutes)

Presenter: SARGSYAN, Hayk

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Top quark pair production in association with a Higgs boson decaying to bottom quarks in Run II of the LHC

Wednesday 26 August 2015 11:15 (15 minutes)

Presenter: PATA, Joosep

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

All hadronic ttH(bb) analysis using the Matrix Element Method

Wednesday 26 August 2015 11:30 (15 minutes)

Presenter: SALERNO, Daniel

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 9 Type: not specified

Dark matter produced in association with top quark pair

Wednesday 26 August 2015 11:45 (15 minutes)

Presenter: PINNA, Deborah

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 10 Type: not specified

Searching for Bosonic SuperWIMPs in XENON100

Thursday 27 August 2015 11:30 (15 minutes)

Presenter: BARROW, Peter

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 11 Type: not specified

A High Intensity Muon Beamline Study at the Paul Scherrer Institut

Wednesday 26 August 2015 13:45 (15 minutes)

Presenter: HODGE, Zachary

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 12 Type: not specified

Towards a novel high-brightness muon beamline

Wednesday 26 August 2015 14:15 (15 minutes)

Presenter: EGGENBERGER, Andreas

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 13 Type: not specified

Development of a high-brightness low-energy muon beamline

Wednesday 26 August 2015 14:00 (15 minutes)

Presenter: BELOSEVIC, Ivana

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 14 Type: not specified

A Study of the XENON100 Electromagnetic Background

Wednesday 26 August 2015 14:30 (15 minutes)

Presenter: MAYANI, Daniel

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 15 Type: not specified

The XENON1T light calibration system

Wednesday 26 August 2015 14:45 (15 minutes)

Presenter: PAKARHA, Payam

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 16 Type: not specified

A precise beam dynamics model for the beam transport line within the Gantry 3 project

Wednesday 26 August 2015 15:45 (15 minutes)

Presenter: RIZZOGLIO, Valeria

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 17 Type: not specified

SAFIR: Towards a high-rate capable PET insert for multimodal dynamic imaging

Wednesday 26 August 2015 16:00 (15 minutes)

Presenter: FISCHER, Jannis

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 18 Type: not specified

Studies of neutron transport and extraction at the PSI source for Ultracold Neutrons

Wednesday 26 August 2015 16:15 (15 minutes)

Presenter: RIES, Dieter

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 19 Type: not specified

News on the mercury magnetometer for the nEDM experiment at PSI

Wednesday 26 August 2015 16:30 (15 minutes)

Presenter: KOMPOSCH, Sybille

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 20 Type: not specified

Active stabilization of a magnetic field for the nEDM experiment

Wednesday 26 August 2015 16:45 (15 minutes)

Presenter: RAWLIK, Michal

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 21 Type: not specified

NNLO corrections to jet production in deep inelastic scattering

Thursday 27 August 2015 09:00 (15 minutes)

Presenter: NIEHUES, Jan

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 22 Type: not specified

Fully differential real-virtual corrections for diboson production at NNLO

Thursday 27 August 2015 09:15 (15 minutes)

Presenter: LIONETTI, Simone

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 23 Type: not specified

Measurement of the Differential WW cross-section at 8 TeV with the CMS experiment

Thursday 27 August 2015 09:30 (15 minutes)

Presenter: MEISTER, Daniel

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 24 Type: not specified

Search for heavy resonances in the W/Z-tagged dijet mass spectrum at CMS

Thursday 27 August 2015 09:45 (15 minutes)

Presenter: AARRESTAD, Thea

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 25 Type: not specified

Search for massive resonaces decaying into boson pairs in the tautau qq final state at CMS

Thursday 27 August 2015 10:00 (15 minutes)

Presenter: GALLONI, Camilla

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 26 Type: not specified

Search for extra dimensions in the high mass diphoton spectrum at 13 TeV

Thursday 27 August 2015 10:15 (15 minutes)

Presenter: QUITTNAT, Milena

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 27 Type: not specified

Thin-disk laser multi-pass amplifier

Thursday 27 August 2015 11:15 (15 minutes)

Presenter: SCHUHMANN, Karsten

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 28 Type: not specified

The XENON1T Time Projection Chamber

Wednesday 26 August 2015 12:00 (15 minutes)

Presenter: WULF, Julien

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 29 Type: not specified

Cosmogenic activation of xenon

Thursday 27 August 2015 11:45 (15 minutes)

Presenter: PIASTRA, Francesco

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 30 Type: not specified

Boundary terms in the decomposition of nucleon spin

Thursday 27 August 2015 12:00 (15 minutes)

Presenter: LOWDON, Peter

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 31 Type: not specified

On the On-Off Problem: an Objective Bayesian Analysis

Thursday 27 August 2015 12:15 (15 minutes)

Presenter: AHNEN, Max

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 32 Type: not specified

Search for weakly interacting long living scalar particles in the decay $B^+->K^\chi(->\mu^+\mu^-)$ at LHCb

Thursday 27 August 2015 14:15 (15 minutes)

Presenter: MAURI, Andrea

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 33 Type: not specified

Electroweak Penguin decays at LHCb

Thursday 27 August 2015 14:30 (15 minutes)

Presenter: BOWEN, Espen Eie

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 34 Type: not specified

Luminosity determination at the LHCb experiment

Thursday 27 August 2015 14:00 (15 minutes)

Presenter: WEIDEN, Andreas

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 35 Type: not specified

Lepton flavor violation in Composite Higgs models with partial compositeness

Thursday 27 August 2015 15:15 (15 minutes)

Presenter: PATTORI, Andrea

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 36 Type: not specified

The Compact Muon Beam Line for the Mu3e Experiment

Thursday 27 August 2015 14:45 (15 minutes)

Presenter: BERG, Felix

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 37 Type: not specified

Prototype Studies for the Mu3e Scintillating Fiber Hodoscope

Thursday 27 August 2015 15:00 (15 minutes)

Presenter: RUTAR, Giada

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 38 Type: not specified

Same-Sign Dileptons at CMS

Thursday 27 August 2015 16:15 (15 minutes)

Presenter: HEIDEGGER, Constantin

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 39 Type: not specified

Two-loop QCD corrections to the decay width $H \to Z \gamma$ and steps towards H+j production with full top quark mass dependence

Thursday 27 August 2015 16:30 (15 minutes)

Presenter: KARA, Dominik

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 40 Type: not specified

Effects of Beyond Standard Model physics in Effective Field Theory approach on Higgs' p_T spectrum

Thursday 27 August 2015 16:45 (15 minutes)

Presenter: ILNICKA, Agnieszka

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 41 Type: not specified

Higgs Pseudo-observables and Radiative Corrections

Thursday 27 August 2015 17:00 (15 minutes)

Presenter: BORDONE, Marzia

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 42 Type: not specified

Search for new physics in the all-hadronic final state with the MT2 variable

Thursday 27 August 2015 17:15 (15 minutes)

Presenter: SCHÖNENBERGER, Myriam

Session Classification: Session 8