PSI course for master students 2020 - Introducing photons, neutrons and muons for condensed matter physics and materials science

Europe/Zurich
OSGA/EG06 (Paul Scherrer Institut)

OSGA/EG06

Paul Scherrer Institut

    • 08:30 09:15
      Overview of the three large scale facilities 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut)
    • 09:15 09:30
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 09:30 10:15
      Interaction of photons with matter 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Laura Heyderman (Paul Scherrer Institute)
    • 10:15 10:45
      Coffee Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 10:45 11:30
      Synchrotron radiation and FEL operation 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Laura Heyderman (Paul Scherrer Institute)
    • 11:30 11:45
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 11:45 12:30
      Neutron properties and crosssections 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 12:30 13:30
      Lunch Break 1h OASE

      OASE

    • 13:30 14:30
      tour SINQ 1h Paul Scherrer Insitut

      Paul Scherrer Insitut

    • 14:40 15:40
      tour SMuS 1h Paul Scherrer Insitut

      Paul Scherrer Insitut

    • 16:00 17:00
      tour SLS 1h
    • 17:00 18:00
      Apéro 1h TimeOut (WBGB)

      TimeOut

      WBGB

    • 08:30 09:15
      Question & answer 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speakers: Laura Heyderman (Paul Scherrer Institute), Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 09:15 09:30
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 09:30 10:15
      Muon properties and muon production 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Thomas Prokscha (Paul Scherrer Institut)
    • 10:15 10:45
      Coffee Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 10:45 11:30
      Basics of muSR technique 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Hubertus Luetkens (Paul Scherrer Institut)
    • 11:30 11:45
      Break 15m WSLA (008)

      WSLA

      008

    • 11:45 12:30
      Application of muSR to condensed matter and material research - I 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Alex Amato (Paul Scherrer Institut)
    • 12:30 13:25
      Lunch Break 55m OASE

      OASE

    • 13:30 14:30
      tour SwissFEL 1h
    • 15:00 15:45
      tour Proscan 45m
    • 16:00 17:00
      talk preparation 1h OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 08:30 09:15
      Question & answer 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speakers: Alex Amato (Paul Scherrer Institut), Hubertus Luetkens (Paul Scherrer Institut), Thomas Prokscha (Paul Scherrer Institut)
    • 09:15 09:30
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 09:30 10:15
      Diffraction with neutrons and photons 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 10:15 10:45
      Coffee Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 10:45 11:30
      Spectroscopy with photons-I 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut)
    • 11:30 11:45
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 11:45 12:30
      Spectroscopy with photons-II 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut)
    • 12:30 13:30
      Lunch Break 1h OASE

      OASE

    • 13:30 15:00
      tour instruments 1h 30m
    • 15:00 15:30
      Break 30m
    • 15:30 17:00
      tour instruments 1h 30m
    • 08:30 09:15
      Question & answer 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speakers: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut), Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 09:15 09:30
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 09:30 10:15
      Magnetic structures 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 10:15 10:45
      Coffee Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 10:45 11:30
      Inelastic neutron scattering 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 11:30 11:45
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 11:45 12:30
      MIcroscopy with photons 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut)
    • 12:30 13:30
      Lunch Break 1h OASE

      OASE

    • 13:30 15:00
      talk preparation 1h 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 15:00 15:30
      Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 15:30 17:00
      tour instruments 1h 30m
    • 08:30 09:15
      Small-angle neutron scattering 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Michel Kenzelmann (Paul Scherrer Institut)
    • 09:15 09:30
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 09:30 10:15
      Time resolved experiment with photons 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Frithjof Nolting (Paul Scherrer Institut)
    • 10:15 10:45
      Coffee Break 30m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 10:45 11:30
      Application of muSR to condensed matter and material research - II 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

      Speaker: Alex Amato (Paul Scherrer Institut)
    • 11:30 11:45
      Break 15m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 11:45 12:30
      Question & answer 45m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 12:30 13:30
      Lunch Break 1h OASE

      OASE

      Paul Scherrer Institut

    • 13:30 14:20
      talks 50m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 14:40 15:30
      talks 50m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 15:50 16:40
      Experiment OPTICS 50m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut

    • 16:40 17:00
      Closing / Feedback 20m OSGA/EG06

      OSGA/EG06

      Paul Scherrer Institut